Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международна лятна Арт академия в гр.Ахтопол
ежегодно събитие

гр.Ахтопол,Община Царево,Област Бургас

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
Септември 2022

 
В рамките на десет дни преподаватели и студенти ще обменят нови методи и форми на творческо създаване на скулптури от дърво, камък и метал и тенденциите и процеса на обучение в академиите по изкуства.
Фолклорни фестивали и събори
Лятна академия – Ахтопол е общоакадемичен проект на Националната художествена академия с автори проф. Митко Динев, проф. Антон Дончев и доц. Цветослав Христов, с участието на преподаватели и студенти от НХА и от чуждестранните партньорски академии в областта на скулптура от дърво, камък и метал.

Положено е началото на създаване на постоянна експозиция и музей на графика в творческата база на НХА в гр. Ахтопол. Готовите произведения, като продължение на създадената скулптурна експозиция ще станат част от художествената галерия и музейна сбирка. В присъствието на официални лица ще бъдат представени резултатите от работа на творците, които ще получат сертификати за участие.

„Всяка година каним творци от чуждестранни художествени академии, с които си партнираме. В творческата база в Ахтопол са ни гостували преподаватели и студенти от академиите в Букурещ, Белград и Загреб, Истанбулския университет по изкуствата, Университета по изящни изкуства в Скопие и Одринския университет по изкуствата. Тази година поканихме колеги от Полша и Литва. Това действително е едно много ценно и ползотворно сътрудничество. Чрез лятната академия в Ахтопол се опитваме да превърнем гръцкото училище в културен и творчески център не само за града, но и в център от национално значение”, сподели проф. Анна Бояджиева, зам.-ректор в НХА.

Идеята е скулптурните произведения догодина да овладеят пластично и естетично пространството в другата част на двора на гръцкото училище, която е по-близо до морето.

За контакти :
тел.: 0590 63700; 0590 62324

За повече информация :
Община Царево

Кметство гр.Ахтопол / Facebook
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания