Област Враца

Врачански есенен панаир
ежегодно събитие

гр.Враца, община Враца, Област Враца

Вашата оценка
3.6 от 14 гласа
14.09.2023 г. -
19.09.2023 г.


 
Врачанският есенен панаир се открива с кръшни хора и духова музика ежегодно на 14 септември, когато по стар стил е бил честван ''Св. Симеон Стълпник'' - един от покровителите на града.
По традиция в панаира свое място имат занаятчии, търговци, атракциони и питейни заведения. "Вкусна България" е мотото на щанда, на който могат да се опитат ястия характерни за врачанския край - лютики, качамак, пърленки и питки, приготвени от майсторки от читалищата в селата Челопек, Паволче, Згориград и Чирен. Всеки гост може да опита от вкусните гозби под звуците на жива фолклорна музика.

През панаирните дни ще се проведе трансгранично изложение за възможностите на туризма, организирано от търговско-промишлената палата.

Жителите и гостите на Враца ще могат да се забавляват с много атракциони, които предлага панаира, а за малчуганите отново ще има многобройни сергии с лакомства и играчки.

Официалното откриване на врачанския есенен панаир ще се състои на площадка пред стадион "Христо Ботев" на 14 септември от 18 часа и ще продължи до 19 септември. Организатор на събитието е. Община Враца.

За повече информация :
Община Враца
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания