Кино и театър

Национална асамблея на аматьорските театри в гр.Горна Оряховица
ежегодно събитие

гр.Горна Оряховица, община Горна Оряховица, Област Велико Търново

Вашата оценка
Май 2023

 
Асамблея на аматьорските театри в България се провежда в Горна Оряховица. самблеята се провежда в рамкита на 3 дни, в началото на м.Май (в периода между 1-5 май).
Целта на инициативата е в трите дни на форума да се съберат аматьорите творци от цялата страна и да им се даде възможност да обменят идеи за съвместни дейности и проекти за следващия едногодишен период. Освен това по време на форума да бъде изградена ясна платформа, върху която театралните състави ще работят през следващите години, представяйки отсега своята визия за бъдещето на този тип творчество.

Въпреки че Българската асоциация на аматьорските театри съществува от едва няколко години, според председателя на Управителния съвет, тя вече е в помощ на аматьорските състави, тъй като чрез нея могат да се обменят ценни идеи. Много е важно обаче да се промени и отношението на държавата към тази дейност. "Българският театър като любителски се приема по цял свят и то много добре, но в България хората си мислят, че се занимаваме с нещо несериозно. Затова ние искаме да ''измием очите" на българина и да докажем, че можем много."

„Срещата се организира, за да даде възможност на всички желаещи театрални групи и фестивали да презентират своята дейност, както и да се присъединят към голямото семейство на театралите любители.

Целта ни е в тези дни, аматьори творци от цялата страна да бъдат заедно, без конкурси и състезания, обединени от магията на театъра да изградят своя обща платформа за бъдещето на любителското театрално изкуство в България.На Форума ще присъстват настоящи и бъдещи членове на БААТ, както и представители на Държавни културни институции и творчески съюзи.Срещата се организира, за да даде възможност на всички желаещи театрални групи и фестивали да презентират своята дейност,
както и да се присъединят към голямото семейство на театралите любители.
Ще бъдат обменени идеи за съвместни дейности и проекти на БААТ за следващия едногодишен период.

Организатори са община Горна Оряховица и Българската асоциация на аматьорските театри - БААТ, която е пълноправен член на Международната асоциация на аматьорските театри AITA/IATA.

Контакти : 0618/ 60 501, вътр. 161;162.
факс: 092 / 62 71 20 или на e-mail: baat@abv.bg,
Българска асоциация на аматьорските театри – БААТ
бул. „ 2-ри юни „ 10, Младежки дом, 3000 Враца, България

За повече информация :
Община Горна Оряховица
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания