Кино и театър

''Дни на големия театър в малкия град'' в гр.Търговище
ежегодно събитие

гр.Търговище,община Търговище,област Търговищка

Вашата оценка
4.7 от 3 гласа
Юни 2023

 
На този фестивал търговищенци се срещат с творчеството на най-добрите в областта на театралното изкуство и е логично нетърпението, с което го очакват.
>
Театърът поддържа два фестивала: Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“, който се провежда ежегодно през първата седмица на месец май, и „Дни на големия театър в малкия град“ - през месец юни.
Фолклорни фестивали и събори
Драматичен театър – Търговище Община Търговище “Дни на големия театър в малкия град” включва няколко от спектаклите, номинирани за международния театрален фестивал “Варненско лято”.

Има собствена зала с 500 места. Той създава собствена продукция и приема гостуващи трупи. Годишно има 3-4 продукции и играе около 120 представления. Той се финансира смесено - от Министерство на културата, Общината и собствени приходи.

Драматичен театър Търговище е държавен театър в град Търговище.
Фолклорни фестивали и събори
Към собствения творчески екип биват привличани именити актьори и режисьори на национално ниво. Трупата е изключително мобилна и голямата част от представленията се реализират в турне, което прави съпричастни към театралния продукт зрители от малки и големи селища в цялата страна.

В своята репертоарна политика екипът на театъра се води от идеята да бъде близо до хората, търсейки теми и сюжети от нашето съвремие.

Phones: + 359 601 6 33 77, + 359 601 6 25 28, Fax: + 359 601 6 33 77
E-mail: dots@abv.bg

Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Драматичен театър ТърговищеАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания