Кино и театър

Майски празници на културата ''Сливенски огньове''
ежегодно събитиеВашата оценка
3.5 от 8 гласа
01.05.2023 г. -
31.05.2023 г.


 
В програмата са включени редица прояви, сред които е отбелязването на годишнина от избухването на Априлското въстание, Денят на Хаджи Димитър - 10 май, Регионален исторически музей - Сливен ще организира „Нощ на музеите".
Фолклорни фестивали и събори
Сред другите акценти в програмата са Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници", церемония по връчване на наградата „Аргира Жечкова и честванията на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. През целия месец ще се откриват изложби, ще има представяне на книги и концерти.
Фолклорни фестивали и събори
Проявите се организират от Община Сливен и културните организации и институти и учебните заведения в града. Концерт с участието на Военен духов оркестър, изпълнители при Центъра за подготовка на танкови подразделения и художествени състави при Военен клуб по повод Деня на храбростта.

Поетичен рецитал по стихове на Дамян Дамянов
Поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър
Концерт на Симфоничен оркестър – Сливен
Концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен
Церемония по връчване наградата "Аргира Жечкова".
Празничен концерт по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с участието на Симфоничен оркестър – Сливен.
Концерт на участници в Международния детски фолклорен танцов фестивал
Среща на ръководството на Община Сливен с ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси "Най-дългото хоро"

Проявите се групират в няколко тематични кръга,
като кулминацията е в дните преди 24 май – Празника на българската просвета и култура. На 10 май, по традиция, се отбелязва годишнината от рождението на Хаджи Димитър/169 г./, а 10 май с Решение на ОбС е обявен за Ден на Хаджи Димитър.

Програмата на празниците за н.г. включва концертни изяви на Симфоничния оркестър, изложби, премиери на новоизлезли книги, срещи с творци.

За повече информация :
Община Сливен

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания