''Номинирани'' събития

Фестивал на алтернативното кино ''Защитени светове'' в с.Райново
ежегодно събитие

с.Райново,община Димитровград,Област Хасково

Вашата оценка
Юни 2023

 
Провежда се през първата половина на м.Юни. Късометражни филма с времетраене под 12 минути. На него освен филми, се представят и фотографии.
Тематиката на фестивала е насочена към проблемите на резервати и други територии на местообитание на редки и застрашени представители на флората и фауната. В него участваха продукции, които показват чистотата и първичността на реки, езерата и крайморските местности, както и такива за дейността на сдружения и доброволни организации по опазване на околната среда.

Освен български творци, на фестивала, който отново ще премине под мотото: „Защитени светове”, свои филми ще представят и участници от Гърция, Македония, Молдова, Унгария и др. Прожекциите ще се осъществяват в информационния център на читалището.

Ще се организира и фото пленер за деца. Идеята е представителите на общинското предприятие „Детски и младежки център” също да бъдат „въвлечени” във фестивала. Те ще работят върху зададената им предварително тема в рамките на един ден. След това ще представят снимките, които са направили и те ще се оценяват от компетентно жури. За тях се предвижда да бъде организиран и палатков лагер. Награждаването е предвидено след 21 часа.

Голяма награда „Защитени светове”.
Специалната награда на кмета на община Димитровград.
Наградата на Съюза на българските филмови дейци.
Призът на Федерация "Зелени Балкани" .
Награда за дебют .
Първа награда за филм.
Специалният знак на читалището.

За повече информация :
Община Димтровград
Зелени Балкани
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания