''Номинирани'' събития

''Празник на сламата'' в с. Мало Бучино
ежегодно събитие

с.Мало Бучино,Столична община,Област София

Вашата оценка
3.2 от 9 гласа
Октомври 2023

 
Първата неделя на м. Октомври. Заповядайте на поляната пред мандрата ни в Мало Бучино. Подготвили сме се с вкусна храна, напитки, и игри за малки, големи, че дори за кучета. Имаме много място за пикник, музика и танци на открито.
Фолклорни фестивали и събори
Очакват ви много интересни кулинарни изненади, конкурси и разбира се с много вкусни неща за пробване.
Фолклорни фестивали и събори
През целия ден ще можете да посетите мандрата и да проследите "Пътя на млякото" harmonica.
Фолклорни фестивали и събори
За поредна година harmonica организират "Празник на сламата" на поляната срещу мандрата им в с. Мало Бучино.

Първата неделя на м. Октомври от 12 до 21 ч. богата програма очаква всички, които обичат забавленията на открито, природата, приятелите, музиката, храната, напитките, децата и животните.

Предвидени са игри и работилници за малки и големи, включително организаторите обещават забавления и за домашните любимци.

Ще има конкурс за домашно приготвена храна, който ще обхване пет категории - лютеница, сладко, баница, квасен хляб и ракия, като победителите ще бъдат излъчени и наградени от специално жури.

"Това е празникът на harmonica, на плодородието и сламата. Отваряме вратите на мандрата всяка година като жест към нашите съмишленици и клиенти, които имат въпроси или биха искали да видят с очите си къде се правят любимите им продукти", казва Любомир Ноков, един от създателите на фирмата за био храни.
Фолклорни фестивали и събори
Всички са поканени да разгледат мястото на производство и да научат подробнсти от главния технолог на harmonica Тома Баятев.

“Празнуваме още една събрана реколта. Това са продуктите, на които ще разчитаме през следващата година“, казва още Любомир Ноков.

„Хората, които идват на този празник са общност, те споделят едни ценности и търсят нещо хубаво“, смята Маги Малеева, която също е от създателите на harmonica.

Празник и за слама се хваща!

Мало Бучино е на 5 минути от околовръстното по магистралата към Перник.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Инициатива за Мало Бучино
Мандра Harmonica в Мало Бучино


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания