Събития с конкурсен характер

Национален конкурс за акордеонисти ''Танцуващи клавиши'' в гр.Нови Пазар
ежегодно събитие

гр.Нови пазар,Община Нови пазар,Област Шумен

Вашата оценка
4.3 от 7 гласа
Април 2023

 
Национален конкурс за акордеонисти "Танцуващи клавиши". Провежда се ежегодно в края на април и началото на май.
Фолклорни фестивали и събори
Тук си дават среща най-талантливите изпълнители от музикалните училища, паралелки, школи, както и от Музикалната академия. Конкурсът е трамплин за по-нататъшната изява на много млади хора.

ЦЕЛ НА КОНКУРСА:
Да издирва и популяризира талантливи млади акордеонисти – бъдещи концертиращи изпълнители и педагози; да поддържа създадените традиции, развива и стимулира интереса към акордеона като популярен за България инструмент с изключително високи музикално-изразни възможности.

Във връзка с осъществяването на тези цели участниците са длъжни да изпълняват конкурсна програма, включваща пиеси с разнообразна жанрово-стилистическа насоченост, имащи танцово-развлекателен, рапсодично-виртуозен и джазово-импровизационен характер.

ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ:

• Националният конкурс се провежда всяка година през първата половина на месец май в гр. Нови пазар под патронажа на кмета на Община Нови пазар.
• За участие в конкурса се допускат изпълнители, изпратили редовни документи и с платена такса за участие.
• В случай на неучастие в конкурса преведената такса не подлежи на връщане.
• Всички участници получават потвърждение с програмата на конкурса по дни и часове за съответните раздели и възрастови групи.
• Редът за явяване на участниците се определя след тегленето на жребий, който се извършва всяка вечер за следващия конкурсен ден.
• Класирането се извършва в двата раздела по възрастови групи и според вида на камерния състав: първа, втора, трета награда и поощрение.
• Пътните разходи и разходите по престоя по време на конкурса са за сметка на участниците.
• Организационният комитет се ангажира да предложи на всички участници в конкурса и на техните придружители подходящи условия за нощуване и храна на приемливи цени.
• Организационният комитет си запазва правото да фотографира, филмира, записва изпълненията на участниците с цел реклама на конкурса и създаване на архив, без да плаща права и обезщетения.

Контакти : E-mail: npazar@icon.bg; npazar_chitalishte@abv.bg;
0537/40 10;22 45; 0537/33 77;35 70;
Място : НЧ”Христо Ботев” – Нови пазар
Организатори : Министерство на културата Община Нови пазар НЧ”Христо Ботев”

За повече информация :
Конкурс ''Танцуващи клавиши''


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания