Събития с конкурсен характер

Национален фолклорен конкурс ''Напеви от Северозапада''
ежегодно събитие

гр.Монтана,Община Монтана,Област Монтана

Вашата оценка
4.8 от 17 гласа

сертификат

Монтана кани млади таланти да се надпяват, надсвирват и надиграват в десетото издание на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”.
Фолклорни фестивали и събори
Започна записването на млади таланти в Десетия национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”.
Фолклорни фестивали и събори
Младежкия дом в Монтана очакват заявките за участие на индивидуални изпълнители, певчески групи и народни хорове; инструменталисти и битови оркестри, танцови формации и ансамбли.
Фолклорни фестивали и събори
Той ще се проведе на 27 и 28 април в областния град. Творческото състезание е организирано от Общински младежки дом – Монтана.

Разделите, в които ще се състезават участниците са:
"Народно пеене”
“Хореография”
“Инструменталисти”
“Фолклорни ансамбли за обработен фолклор” .


Възможност да се включат във фолклорната надпревара имат и българчета от чужбина. Специално за тях е предвиден видеоконкурс. Записите на техните изпълнения ще бъдат оценявани в отделна категория от професионалните журита.
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорният конкурс „Напеви от Северозапада” е форум за изява на деца от 4 до 19 години, както и за студенти в музикални специалности на възраст от 19 до 30 години.

Понеже конкурсът си поставя за цел да популяризира фолклорното богатство на Северазопада, всички участници ще изпълняват песни, танци и мелодии от този край. За улеснение на певците са нотирани и споделени на сайта на Младежкия дом над 40 автентични творби.

Заявки за участие се приемат на имейла на конкурса:
e-mail: napevi_severozapad@abv.bg
или на пощенския адрес на институцията: 3400 Монтана, бул. “Трети март” 98.

За участие в конкурса „Напеви от Северодапада“ се очаква в Монтана да пристигнат близо 800 деца и младежи от 22 населени места, които ще се съревновават за наградите.

Най-престижната от тях е Приз на Кмета на Община Монтана Златко Живков, който е и патрон на конкурса „Напеви от Северозапада“. До момента видеозаписи на свои изпълнения и българчета от Германия, Испания и САЩ.

За повече информация:
Директор на Общински младежки дом - Монтана
Тел. +359 96 306 755; +359 96 305 103; моб.: 0889004413
Фолклорни фестивали и събори
Подробна информация - статут, заявки и приложения, могат да бъдат изтеглени от сайта на Общински младежки дом – Монтана.

(Формулярът за участие, както и подробните условия на Националния фолклорен конкурс “Напеви от Северозапада” са публикувани в секция “Дейности”.)
Фолклорни фестивали и събори
Десетото издание на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“ ще бъде открито в петък - 9,45 ч. В първия ден на сцената на Младежкия дом ще се съревновават участниците в раздел „Народно пеене“. В събота – 28 април, след 9,00 ч. в Голямата зала ще тече емоционалното надиграване на танцовите състави.
Фолклорни фестивали и събори
След 9,45 ч. в Заседателната зала ще свирят пред журито младите инструменталисти, избрали да изучават кавал, гайда, гъдулка, тамбура и техните оркестри. В 12,30 часа ще започне концерт на ТА "Младост".
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
ОМД Монтана във Facebook
Община Монтана

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания