Фолклорни фестивали, събори и панаири

Събор на с.Тюркмен
ежегодно събитие

с.Тюркмен, община Брезово, Област Пловдив

Вашата оценка
20.10.2020 г. -
20.10.2020 г.


 
Традиционен събор на 20 октомври. На 1 февруари се провежда традиционен празник на лозето. На полето се зарязват лози и се заливат с червено вино, за да бъде реколкатат по-богата.
Фолклорни фестивали и събори
Тюркмен представлява малко селце с малко население. Притежава библиотека, но не и училище, поради малкият брой деца в селото. Малко след селото има язовир, благоприятен за улов на каракуда, червеноперка и шаран.

От едната страна завършва с хълмове, използвани най-често за добив на камъни. Точно пред "лицето" на селото минава шосе, водещо до Гранит, Оризово и както следва нататък.

По черен път, отклоняващ се от шосето, се стига до така наречената "Стара река" , а малко след нея и до гората. "Старата река" се използва за добив на чист и фин ситен пясък. Гората в днешно време е наполовина изсечена, но все така хубава. Подходяща е за лов на зайци и пъдпъдъци. Тюркмен е идеалното местенце за почивка от натовареният ни живот, както и прекрасно кътче за живеене.

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания