Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международен пленер ''Арт хоризонти'' в с.Дъждовница
ежегодно събитие

с.Дъждовница,Община Кърджали,Област Кърджали

Вашата оценка
4 от 1 глас
Август 2023

 
Летният международен пленер „Арт хоризонти” и летните училища по изкуство, организирани от Арт движение КРЪГ, предоставят възможности за гостуване, арт резиденции и работа на различни творци в селото – художници, фотографи, кинодокументалисти, поети, артисти и преводачи.
Фолклорни фестивали и събори
По традиция международния пленер „Арт хоризонти” в Дъждовница, който е съвместна инициатива на Арт движение Кръг и община Кърджали, се провежда в навечерието на Празника на Терлика, като част от Националния културен календар на Министерство на културата.

Досега в него са взели участие над 150 автори от цял свят. Одобрените участници са от България, Латвия, Украйна, Румъния,Дания и др.
Фолклорни фестивали и събори
От 2005 г. тук гостуват художници, писатели и артисти от Холандия, Гърция, Италия, Турция, Франция, Испания, Австрия, САЩ, Япония, Швейцария, Израел, Холандия, Швеция и т.н.

Новата арт къщата в Дъждовница смело се включва в процеса на децентрализация на националния културен живот и въвлича в националния и международен оборот на културни ценности ресурсите на изолираната местна общност - семейна памет, облекло, кухня, фолклор, жизнена среда.

Те работят върху различни тематики, като създават инсталации, визуални проекти, концепции за мултимедия, текстове и клипове.

За контакти : Кметство: 0885804909
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Арт движение КРЪГ

Община Къджали

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания