Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международен пленер по живопис ''Боженци''
ежегодно събитие

с.Боженците, община Габрово, Област Габрово

Вашата оценка
4 от 2 гласа
Август 2023

 
В продължение на седмица (краят на август - началото на септември) творци пресъздават в багри прекрасната природа и автентичния възрожденски колорит на архитектурно-историческия резерват и на свой ред ще зарадват ценителите на изобразителното изкуство.
Фолклорни фестивали и събори
Възродил съществувалата през осемдесетте години традиция на подобни форуми в региона, пленерът успешно се вписва в съвременната културна политика на Община Габрово, насочена към открит диалог и партниране с различните творчески организации.

От първото си издание през септември 2005 г. до сега пленерът следва своите цели: да даде възможност на габровските творци да се срещнат с колегите си от страната и чужбина.

Да стане основа за попълване на живописния фонд на Художествената галерия (по статут участниците даряват по 2 картини, част от които остават в галерията) и да се превърне в истински празник за изобразителното изкуство

В края на пленеря творбите ще бъдат изложени в Художествена галерия “Христо Цокев” – Габрово.

Той се организира от Община Габрово, съвместно с представителството на Съюза на българските художници - Габрово и Художествена галерия "Христо Цокев".
Фолклорни фестивали и събори
ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ ХРИСТО ЦОКЕВ
адрес: Габрово, ул. Св.Кирил и Методий 10
телефон: 066 803002


За контакти : Кметство:067193/260, 0889 181 804
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община ГабровоАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания