Фолклорни фестивали, събори и панаири

Зимна фиеста ''Бела Белица-Семково''
ежегодно събитие

гр.Белица,община Белица, Област Благоевград

Вашата оценка
3.8 от 5 гласа
Февруари 2023

 
Традиционен зимен празник на Община Белица и академичната младеж съпроводен от културно развлекателни и спортни изяви. В края на февруари студентите, туристите и жителите на Белица организират голям зимен празник – фиестата Бела Белица.
Фолклорни фестивали и събори
Курортен комплекс „Семково” се намира на 17 километра от град Белица, сгушен в полите на Рила / около 1600-1750 м.н.в./.
Фолклорни фестивали и събори
Комплексът е разположен на широки поляни, обграден със смърчови и борови гори. На северозапад и север от курорта се извисяват поредица от красиви върхове.

От тук се разкрива впечатляваща панорама към величествените върхове на Рила и Пирин.

Условията за почивка тук са разнообразни – хотели, ваканционно селище, удобни бунгала, спортни площадки, закрит плувен басейн и др. Климатът е средиземноморски с осезаемо планинско влияние, което допринася снежната покривка да се образува още в началото на ноември и до януари достига 60 – 80 см височина.

Най-студен е м.януари. Снежната покривка по високите части се задържа около 130 дни.

Природното богатство и съществуващите ски писти и оборудване, автоматично превръщат Семково в курорт за масов ски туризъм и място за ваканция и почивка, популярно от години.
Фолклорни фестивали и събори
Семково има седем ски писти с обща дължина от 4 км, обслужвани от осем ски влека. Три от тях са на северните склонове и са сравнително трудни.

Пистите покрай курорта са с малък наклон и са относително лесни и подходящи за масов спорт.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
НЧ ''Георги Тодоров 1885''

Община Белица
Сайт за туризъм и отдих в гр. Белица
Форум на гр. БелицаАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Вижте по-голяма картаВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания