Фолклорни фестивали, събори и панаири

Събор на Кръстовден в с.Бенковски
ежегодно събитие

с.Бенковски, община Аврен Област Варна

Вашата оценка
Септември 2022

 
Събора на селото - последната неделя на месец Септември. Празнуване на Трифон Зарезан, Бабинден, Храмовия празник, 8 март, Първа пролет и други.
Фолклорни фестивали и събори
Село Бенковски е разположено на 3 км. от главният път Варна-Бургас и на около 15 км. от общинският център Аврен.Координати:Географска ширина - 43.117N, географска дължина - 27.783E.Надморско равнище:200 - 299m.Площта на селото е 13.232km2 (НСИ),.Пощенския код на селото е 9133, а телефонния код е 05105 от България. ОДЗ "Щастливо детство", Пенсионерски клуб, Читалище, Парк, Стадион, Поща, Църковен храм и Джамия.В покрайнините на селото се намират римски могили.

В селото има ферма за щрауси, сладкарски цех, 2 цеха за мебели, фирма за производство на камини и производствена база за дялан камък, цех за производство и шиене на платна за яхти, развъдник за охлюви.Селото разполага с компърна зала с интернет и библиотека.

За контакти :
Кметство :телефон за контакти 05105/33 29
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания