Фолклорни фестивали, събори и панаири

Събор на ''Св. Параскева'' в с.Равна гора
ежегодно събитие

с.Равна гора, община Аврен Област Варна

Вашата оценка
5 от 2 гласа
Октомври 2020

 
Празник на населеното място – последната неделя на месец Октомври.

Равна гора е село в Североизточна България. То се намира в община Аврен, Област Варна и е на около 2 км от село Болярци, Област Варна.
Фолклорни фестивали и събори
В селото има читалище с богата библиотека, хранителни магазини, къща за гости, лекарски кабинет, кафене, пощенски клон. Най-близкото училище се намира в с. Близнаци, на 10 км от Равна гора.

Особен чар на селото придават запазените къщи от края на ХІХ век, декларирани като паметници на културата, както и малката река, която минава през селото.

В землището на селото има голяма ябълкова градина. В селото функционира цех за производство на рибни продукти.

Инфраструктурата в Равна гора е отлична - пътищата са в много добро състояние, снабдяването с вода и електричество е безпроблемно.

В селото има цифрова телефонизация, сателитна телевизия, интернет, покритие на всички мобилни оператори. Редовен автобусен транспорт свързва селото с гр. Варна и околните села. В землището на селото се строи соларен парк, генерираната енергия от който ще захранва няколко селища в района.

Старото име на селото е Ясъбаш. Религия - Християнска.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти : Кметство : Телефон: 05105 5656Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания