Фолклорни фестивали, събори и панаири

Международния младежки фестивал ''Тунджа'' - творчество и иновации
ежегодно събитие

гр.Ямбол,Община Ямбол,Област Ямбол

Вашата оценка
Август 2023

 
Фестивалът е от национално значение с международно участие. (Август - Септември ) В инициативата се включват представители на местната власт и младежки неправителствени организации от общините Тунджа, Ямбол, Елхово, Болярово и Сливен.
Основната цел на форума е да бъдат популяризирани иновативни практики на младежките неправителствени организации и на общинските администрации, стимулиращи комуникацията и взаимодействието между младите хора и местните власти.

Основната цел на проекта е ориентирана към осъществяване на качествено нова инвестиция в културния календар и в развитието на културната инфраструктура на община „Тунджа”, насочена към тяхното обогатяване и развитие чрез прилагане на иновативни подходи за проява и реализация, привличане на нови публики и участници, усвояване на нови пространства.

По този начин се активизира ролята на културата като двигател в процеса на обновление и развитие на общината. Чрез осъществяването на заложените в проекта дейности се очаква да се постигне синтез на отделните изкуства; да се осъществят новаторски процеси на обмен, препредаване и обогатяване на знанията между поколенията; да се обогати културния календар на община „Тунджа”. Проектът ще се реализира с участието на всички 40 читалища, 36 клуба на пенсионера, 10 учебни и 18 детски заведения, 7 младежки неправителствени организации на територията на община „Тунджа”. Достъп до културните събития е планирано да бъде осигурен на местните общности на всички 44 населени места.

За фестивала са поканени гости и отбори от побратимените на Община „Тунджа" Руски административен район, Московска област на Руската федерация и Болград, Република Украйна, кметът на град Къркларели, Република Турция и водена от него делегация от представители на общинската администрация.

За контакти : 046/661570;046/684225;

За повече информация :
Община Тунджа
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания