Фолклорни фестивали, събори и панаири

Празник на картофа в с.Добри дял
ежегодно събитие

с.Добри дял,Община Лясковец,Област Велико Търново

Вашата оценка
4.3 от 7 гласа
Октомври 2023

 
От 2015 г. се провежда Празник на картофа, с организатори читалище „П. Р. Славейков” , кметството и местния клуб на пенсионера „Еделвайс”. Първата десетдневка на м. Октомври.
Фолклорни фестивали и събори
Всички почитатели на хубавата храна и красивите трапези бяха посрещнати с вкусната питка от картофи, специално омесена за празника.
Фолклорни фестивали и събори
Салати, супи, предястия, ордьоври, основни ястия и сладкиши представиха сръчните майсторки-кулинарки от Добри дял.

Невероятни ястия като руло от картофи, пържено пюре, мъфини и разнообразни фигурки като прасенца, гъбки, розички, сърца и какво ли още не, бяха подредили по трапезите сръчните домакини.

В деня на картофа, инициаторите на празника бяха подготвили кулинарно съревнование, в което участваха всички ястия.

Двадесет участнички представиха пред журираща комисия всички вкусотии, приготвени с картофи.

Заслужени награди – сувенири и грамоти за вкусни ястия, за визия, за най-възрастен и най-млад участник, както и специална награда, отреди журито за най-добрите, след което председателят на читалището връчи отличията.

Трапезите бяха разпънати в Клуба на самодееца в читалището, което носи името на П. Р. Славейков.
Фолклорни фестивали и събори
„За пореден път доказвате своите умения в приготвянето на вкусни гозби и отличното аранжиране на българската трапеза. Бъдете все така продуктивни на уникални идеи, сътворявайте красота, пазете традициите на българската национална кухня и ги обогатявайте с нови кулинарни вълшебства”, пожела кметът.

Организатори и гости останаха много доволни от колоритния празник, от постигнатия успех и интереса към уникалното събитие и си обещаха проявата да се превърне в традиционна за селото.
Фолклорни фестивали и събори
За контакти: Кметство:Добри дял
5149 с. Добри дял, пл. "Възраждане" 4, 0619/ 53220, 53222Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания