Литература и изкуство, изложби

Празници на литературата и изкуствата за деца и юноши гр.Царево
ежегодно събитие

гр.Царево,община Царево,област Бургас

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
Май 2023

 
Празниците са традиция и на тях децата показват своето творчество както в танците така и с изложби. Всяка година се издава книжка с литературни творби на деца от общината. Провеждат се последният уикенд на Май.
Фолклорни фестивали и събори
Празниците на литературата и изкуствата за деца и юноши, провеждат в Царево и събират деца и юноши от цялата община. Преди официалното откриване на проявата участниците във фестивала ще дефилират по главната улица на Царево. Стартът на празниците ще даде кметът на общината.

Форумът до сега винаги е бил с международно участие, но тази година е взето решение в него да участват само децата от детските градини и училища на територията на Царево.

Няколко дни в Царево ще е истински детски празник,за радост на техните родители, на жителите и гостите на общината.

В рамките на проявата ще се проведат ателиета по керамика. Ще бъде открита изложба на детски рисунки, изложба батик, както и изложба-базар на предмети, изработени от природни материали. Децата участници ще рисуват на асфалт, предвидени са и много концерти.

За повече информация :
Община Царево

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"

Искрено Ваш: Екип на www.SABORI.BG
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания