Литература и изкуство, изложби

Културни празници ''Влайкови дни'' в община Пирдоп
ежегодно събитие

гр.Пирдоп,Община Пирдоп,Софийска област

Вашата оценка
4 от 2 гласа
Май 2023

 
Майски културни празници "Влайкови дни" в община Пирдоп. Провеждат се ежегодно през втората и третата седмица на месец май и традиционно завършват с празничен концерт-спектакъл на 24 май пред читалище "Напредък".
Фолклорни фестивали и събори
Организират се от община Пирдоп, като в него вземат участие колективи и изпълнители от всички училища и културни институции в общината.
Фолклорни фестивали и събори
Традиционни за дните са гостуванията на театрални състави и изпълнители от столицата и други градове, организирането на изложби на художници и резбари, представяния на нови книги на местни творци и др.

Всяко учебно заведение в града има възможност да покаже своя програма пред местната общественост, а членовете на Клуб "Родолюбие" възпроизвеждат картини от бита и нравите на старите пирдопчани в двора на Музей "Луканова къща" под надслова "Байковци".

„...Неповторими и символни за нас, жителите на община Пирдоп, са седмиците от втората половина на месец май.

За пореден път градът ни става център на празници, чийто патрон е нашият съгражданин, творец, общественик и политик - Тодор Влайков.

Споделям вярата си, че ще ги преживеете истински и дълбоко, защото Влайковите ни празници са израз и продължение на творческата традиция в нашия град - родният край на техния патрон.

Традиция, която ни обединява, крепи и води към бъдещето с помощта на изкуството, талантливите ни съвременници и благодарните им почитатели."
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община Пирдоп

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания