Най-посещавани събития

Международен музикален фестивал ''Откритие'' в гр.Варна
ежегодно събитие

гр.Варна, община Варна, Област Варна

Вашата оценка
4.5 от 4 гласа
Май 2022

 
Международният музикален фестивал "Откритие" е основан е през 1991 г. по инициатива на Доно Цветков и ръководеното от него продуцентско студио "Да". Започва като конкурс за млади български таланти, международно участие има от 1994 г., а от 1998 г. се провежда и международен конкурс за изпълнители.
Фолклорни фестивали и събори
Провежда се всяка година в рамките на три дни. Конкурсната програма и рециталите на “Откритие” неизменно присъстват в програмите на национални и чужди телевизионни и радио програми, печатни и интернет издания.

До 1997 г. фестивалът включва промоции на музикални проекти, театрални спектакли, книги и национален конкурс за попизпълнители.

От 1998 г. се провежда и международен конкурс за поп изпълнители, а от 1999 година включва и международен конкурс за популярна песен. Първоначално се провежда във Фестивален и конгресен център, а от 1998 г. – в Драматичен театър "Ст. Бъчваров".

Всяка година организаторите от фондация „Откритие” спазват традицията да покажат на варненска сцена различни музикални светове.

Обещанието е за силен фестивал и тонове качествена музика, която ще ни поведе към интонациите на ориента, към ритмите на древните племенни танци на о-в Борнео, към колумбийското „Валенато”, за да стигнем до модерните латино-американските ритми и съвременната поп, рок, джаз и денс култура на Европа.

Кандидатите трябва да са възраст между 17 и 35 години.

Те ще се представят с две песни по свой избор, едната задължително е на български композитор и на български език, като те сами осигуряват съпровода си - на флашка, инструментален запис или корепетитор.

Всеки участник ще декларира преди конкурса, че е съгласен с условията за участие - стандартни за подобна проява, с които, естествено, ще се запознае предварително.
Фолклорни фестивали и събори
В рамките на фестивала са се състояли много промоции на нови български поп- и рок албуми и музикални издания, представяни са театрални постановки и фотоизложби.

Основен организатор на международния музикален попфестивал „Откритие“ е фондация „Откритие“, съвместно с Община Варна . По традиция фестивалът се подкрепя от НЦМТ при Министерството на културата и спонсори.
Фолклорни фестивали и събори
Фондация "Откритие"
тел. 052/612829; 052/300201; e-mail: office@discoveryfest.com; discoveryfest@mail.bg


За повече информация :
М Ф Ф ''Откритие''Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания