Най-посещавани събития

Фестивал ''Дефиле на младото вино'' в гр.Пловдив
ежегодно събитие

гр.Пловдив,Община Пловдив,Област Пловдив

Вашата оценка
4.6 от 19 гласа
Ноември 2023

 
Фестивал "Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на град Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на м.Ноември в различни къщи и на указани открити площи в Старинен Пловдив.
Фолклорни фестивали и събори
Съветът по туризъм – Пловдив организира фестивала в партньорство с Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив”, Европейски рицарски орден на виното - Консулат България и браншовите организации на винарите.
Фолклорни фестивали и събори
„Дефиле на младото вино” цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино, да привлече повече туристи и гости на града и страната.

„Дефиле на младото вино”
стартира през 2009г., с 16 участника в 6 възрожденски къщи. Събитието изключително бързо доби популярност. Празникът заема подобаващо място в събитийния календар на Пловдив и е част от националния туристически календар.

Той е от изключителна полза за развитието на винопроизводството и туризма в Пловдив, региона и страната и очакванията на организаторите са тазгодишното издание на фестивала да привлече голям брой участници и посетители.

На Лапидариума в Стария град, пловдивски ресторантьори и производители на храни, предлагат вкусни изкушения за любителите на българската кухня.

Съпътстваща културна програма с атрактивни събития в градска среда като огнени и танцови спектакли, концерти, изложби, филмови прожекции и др. ще допринесат за доброто настроение на посетителите.
Фолклорни фестивали и събори
В уютната атмосфера на възрожденските къщи на Стария град на Пловдив, гостите на фестивала имат възможност да дегустират младите вина на производители от различни райони на страната.

Организатор: Съвет по туризъм-Пловдив;
Телефон: 0888/909 960; Мейл: info@wineshowplovdiv.events

Фолклорни фестивали и събори


Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com

За повече информация :
Дефиле на младото вино
Община Пловдив
Туристически информационен център Пловдив


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания