Област Перник

''Фестивал на радостта'' в с.Ковачевци
ежегодно събитие

с.Ковачевци,Община Ковачевци,Област Перник

Вашата оценка
3 от 2 гласа
Юни 2023

 
ФЕСТИВАЛЪТ НА РАДОСТТА – този празник се случи благодарение на отговорността и съпричастието на членовете и доброволците на Обществен фонд “Детство” към децата с трудна съдба; на екипите на домовете, които работят всеотдайно за развитието на децата; на щедростта на дарителите.
Фолклорни фестивали и събори
Фестивала се провежда през първата половина на м.Юни.
Фолклорни фестивали и събори
На сцената на фестивала децата ще разкриват творческите си заложби и талант: ще пеят, ще танцуват, в ролите на приказни герои ще изричат и осмислят народна мъдрост.
Фолклорни фестивали и събори
Фантазиите им ще оживяват върху стъкло и картон в цветовете на дъгата, под ритмите на модерна музика ще изразяват своите чувства в общ танц на детството, ще си вземат поука от народната приказка, пресъздавайки я в куклен театър.

Изявата им на гала концерта "Доброто ражда добро" ще им донесе много удовлетворение, самочувствие и възхищението на много нови приятели.

В дните на фестивала веселата гълчава на малчуганите ще очертава маршрутите по горските пътеки, срещите с птичките и цветята ще изписват усмивки на личицата им.

Игрите на горските поляни, спортните състезания, топлото слънце и чистия въздух ще ги даряват със здраве. В пъстрата въртележка на карнавала ще се забавляват приказни и телевизионни герои. Пътуването от различните краища на България ще е един емоционално наситен урок по родолюбие.

Над 220 деца от 13 дома вече години наред се работи за обогатяване на общуването между малки и големи в домовете, за възстановяване и укрепване на роднинските връзки между сестри и братя в институцииите.

Целта е:
-подобряване на общуването между различните възрастови групи в домовете;
-по-добро решаване на проблеми като ниска социална компетентност;
-придобиване на умения за комуникативност;
-сътрудничество и по-добра осведоменост за потребностите и интересите на другите;
-преодоляване на психичния дисконфорт, депресивността на децата и проявите на агресивно поведение;
-придобиване на умения за самооценка;
-повишаване отговорността на каките и батковците чрез гласуваното им доверие;
-физическо укрепване и здравна профилактика.
Фолклорни фестивали и събори
Можете да имате свой дял в това добро дело, като ни подкрепите с финансови средства. Приемаме и материални дарения - храни, лакомства, напитки и игри.

За контакти: тел. 00359-2-872-36-84 - от чужбина и 02-872-36-84 - от страната. Мобилен телефон: 0889-235-089, email: ofdetstvo89@abv.bg
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Обществен фонд Детство

Община Ковачевци

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания