Област София - град

Карнавал на заврените зетьове в с.Локорско
ежегодно събитие

с.Локорско,Столична община, Област София

Вашата оценка
Март 2023

 
На площада в село Локорско, район “Нови Искър, се провежда карнавал на заврените зетьове от село Локорско. Събитието се провежда през най-близките почивни дни около 1 април (събота).
Фолклорни фестивали и събори
В рамките на проявата ще дефилират всичките заврени зетьове от селото.

Дегизирани в женски одежди и подходящо гримирани, те ще представят пред жителите и гостите на карнавала в селото хумористични сцени и скечове, които сами са подготвили.

Някои от заврените зетьове ще пробягат площада на селото, оседлали коне и магарешки каручки, в които ще са „натоварили“ част от семейната покъщина, “бягайки” от “свирепите” си тъщи…

В същото време на площада в с. Локорско от 11 часа преди обед ще свири музика и ще се лее вино за надошлите гости, като кметицата му очаква над 600 души да посетят селото в първия уикенд на месец април.

Призоват и други заврени зетьове от район “Нови Искър” да се престрашат и да се включат в този атрактивен карнавал, където веселието е гарантирано.

Събитието се организира от местен инициативен комитет от по-смели и дръзки заврени зетьове от с.Локорско, които вече са “взели страха” на тъщите си. Всички заврени зетьове в селото ще дефилират в рамките на проявата.
Фолклорни фестивали и събори
Те ще представят пред жителите и гостите на карнавала хумористични сцени и скечове дегизирани в женски одежди и подходящо гримирани. Част от тях ще пробягат площада на селото, оседлали коне и магарешки каручки. Сцената ще покаже как зетьовете са натоварили част от покъщнината си и бягат от свирепите си тъщи.

Само присъстващите на площада обаче ще успеят да разберат дали зетьовете ще успеят да избягат или злата тъща ще ги догони и ще им покаже кой е господар в къщата.

Изпълненията на художествените колективи към местното Читалище „Христо Витков” ще внесат цвят и колорит в програмата.

Организатор на карнавала е „Сдружението на зетьовете” от село Локорско, които твърдят, че вече са успели да вземат страха на тъщите си.

Кметството на селото и местното читалище са предоставили сериозна подкрепа на изпадналите в немилост мъже.

За контакти : с. Локорско, бул. ''Димитър Тошков'' №23;
e-mail: kmetstvolokorsko@abv.bg тел.:029962091

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com; emilbakish@gmail.com
Вижте по-голяма карта<

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания