Област Враца

Национален фестивал на любителското творчество ''Пей и танцувай за Бутан''
ежегодно събитие

с.Бутан,Община Козлодуй,Област Враца

Вашата оценка
4.5 от 6 гласа
Юни 2023

 

сертификат

НЧ"Заря-1911" с.Бутан, общ.Козлодуй провеждат Фестивал на любителското творчество "Пей и танцувай за Бутан".
Фолклорни фестивали и събори
И тази година в с.Бутан ще се проведе Национален фестивал на любителското творчество "Пей и танцувай за Бутан" с начало 10,00ч. на открита сцена в централен парк.
Фолклорни фестивали и събори
Kато в заключителната част на фестивала ще ви изненадаме с празничен концерт от клубовете към читалището в чест на годшнината от създаването на НЧ"Заря-1911" с.Бутан.

Бутанските празнични дни започват на Спасовден- храмовият празник на с.Бутан като се отбелязва годишнина от построяването на църковния храм в селото.

В същия ден ще се празнува първата прожекция на Първото селско кино в България , а именно в Бутан, с премиера на пиесата "Потъник" по Пламен Глогов в изпълнение на ДТС"Слънчеви лъчи" към читалището.

Сцената е на централния площад на селото.

Фестивалът няма конкурсен характер, участниците получават грамоти за участие, рекламни материали за читалището и значки с логото на фестивала.
Фолклорни фестивали и събори
Цел на Фестивалът е:
- съхраняване и опазване на богатото културно наследство на Северозападна България, запознаване с обредите, обичаите, автентичния фолклор и носиите предавани от поколение на поколение.

Кметство: с. Бутан 3326: ул. “Г. Димитров“ № 56;
Б. Григорова; 09168/ 22 72; butan.zaria.bg@abv.bg
тел: 09168/20 40; email: butan@abv.bg

Фолклорни фестивали и събори

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.com


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания