На софра с веселба

''Фестивал на Меда'' в гр.Несебър
ежегодно събитие

гр.Несебър,Община Несебър,област Бургас

Вашата оценка
3.5 от 2 гласа
28.08.2019 г. -
10.09.2019 г.


 
От 28 август до 10 септември включително, Несебър е домакин на ежегодния Международен фестивал на меда!
Фолклорни фестивали и събори
Организатори са Община Несебър и Националната браншова организация “Български пчеларски съюз”. Той се провежда на площад Месамбрия в Стария Несебър.
Фолклорни фестивали и събори
Медът е природен продукт с изключително богат химичен състав – въглехидратите и водата са основните му компоненти. Той се получава след преработката на нектара и маната от медоносните пчели.
Фолклорни фестивали и събори
Нектарът е сладка течност,
отделяща се от специализираните жлези на растенията, наречени нектарници. Маната е сладка течност, която се отделя като екскременти от листните и щитоностните въшки, хранещи се със сока на растенията.

Пчелните продукти са необходими за човека като хранителни, лечебни, диетични и козметични средства.

В рамките на фестивала се провеждат и няколко дискусии на теми като възможноста за развитие и финансиране на пчеларството, профилактика и здравеопазване на пчелите през различните сезони, технологии и новости в медицинското приложение на меда - апитерапията.

На провеждащата се гала-вечер по традиция се обяват лауреатите на фестивала.

След щателно оглеждане и заседаване, комисия от експерти определят участниците, които получават плакети за най – добро представяне и естетическо подреждане на щандовете.
Фолклорни фестивали и събори
Тази година организаторите разширяват продуктовата гама в изложението, като са поканили за участие във фестивала и около 10-ина производители на био продукти.

Идеята е по този начин фестивалът да се разнообрази и ако това се приеме добре и от посетителите, форумът ще прерасне в базар на селскостопанската продукция.

Предава се и преходната корона от миналогодишната на новата Царицата на меда, избрана за приноса й към развититето на пчеларството.
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Община НесебърАко имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания