Фолклорни фестивали, събори и панаири | На софра с веселба | Литература и изкуство, изложби | Кино и театър | Религиозни и храмови празници | Музикални и танцови прояви | Плаващи празници |
На софра с веселба
Дегустации на вино в гр.Хисаря |
ежегодно събитие |
гр.Хисаря,Община Хисаря,Област Пловдив
Вашата оценка
3
от 1 глас
Традиционни дегустации на вино с кулинарна изложба. Ден на лозаря.
Изложение на земеделски производители от общините Хисар, Калояново и Съединение в съответствие с проект” Форум–Лидер”.
Провеждане на конкурс за най-добро домашно вино от територията на общините Хисаря, Калояново и Съединение. Кулинарна изложба. Фолклорна програма от трите общини.
Регионалната кухня е тракийска. Ястията се приготвят предимно в глинени съдове, с много подправки. Характерна е употребата на месо от домашни животни – овце, свине, телета и кокошки.
Изобилието на зеленчуци в региона се отразява и на местната кухня. Освен традиционните домати и пиперки, в тракийската кухня се използват и патладжани, лапад, бамя, лозови листа. Най-атрактивните ястия са печено агне по гергьовски /в тава/; свинска кървавица; телешки език, пълнен с праз; тракийски гювеч със свинско месо..
За повече информация :
Община Хисаря
Провеждане на конкурс за най-добро домашно вино от територията на общините Хисаря, Калояново и Съединение. Кулинарна изложба. Фолклорна програма от трите общини.
Регионалната кухня е тракийска. Ястията се приготвят предимно в глинени съдове, с много подправки. Характерна е употребата на месо от домашни животни – овце, свине, телета и кокошки.
Изобилието на зеленчуци в региона се отразява и на местната кухня. Освен традиционните домати и пиперки, в тракийската кухня се използват и патладжани, лапад, бамя, лозови листа. Най-атрактивните ястия са печено агне по гергьовски /в тава/; свинска кървавица; телешки език, пълнен с праз; тракийски гювеч със свинско месо..
За повече информация :
Община Хисаря
Вижте по-голяма карта
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.