Музикални и танцови прояви

Фестивал “Звезден прах” гр.Кнежа
ежегодно събитие

гр.Кнежа,Община Кнежа,Област Плевен

Вашата оценка
4.8 от 4 гласа
Май 2023

 
Фестивал “Звезден прах” се провежда ежегодно в три фестивални дни, през втората половина на м.Юни.
Фолклорни фестивали и събори
Първото му издание е през 2008 г. като Регионален фестивал за любителски градски театри по инициатива на читалище “Борба”.
Фолклорни фестивали и събори
Днес фестивалът се осъществява от Община Кнежа, читалище “Борба” с активното съдействие на културни институти и спонсори.

Целта на фестивала е:
да се представи разнообразие от спектакли, жанрове и различни тенденции на съвременния любителски театър и да се насърчат срещите и културния обмен между театралните колективи и техните организации. Във връзка с Основните правила на Международната аматьорска театрална организация фестивалът “Звезден прах” не бива да бъде приеман като състезание.

Фестивалът ежегодно организира екип от официални наблюдатели, които подпомагат работата на театралите любители чрез професионални насоки. Броят на играните спектакли по време на фестивала се определя от Организационния комитет.

Всяка група представя спектакъл, за предпочитане без антракт, експериментален или традиционен, класически или модерен, не по-дълъг от 60 минути /изключение от това правило могат да бъдат одобрявани само от Организационния комитет/.

Допуска се участие на състави от всички възрастови групи.

Събитието се организира от читалище "Борба" в Кнежа със съдействието на Министерството на културата и под егидата на Българската асоциация на аматьорските театри (БААТ) и няма състезателен характер.

По време на официалното закриване на форума ще бъдат отличени три спектакъла, които ще получат наградите на БААТ, културното министерство и общината в Кнежа.

За повече информация :
Читалище ''Борба'' - гр. Кнежа във Facebook

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: bgsabori@gmail.comВижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания