Музикални и танцови прояви

Беглика фест
ежегодно събитие

м.Беглика,община Батак,област Пазарджик

Вашата оценка
4.3 от 20 гласа
22.08.2019 г. -
27.08.2019 г.


 

сертификат

Десетото юбилейно издание на Беглика фест ще се проведе от 22 до 27 август в района на язовир Голям Беглик в Родопите и ще протече под мотото ДЕСЕТ СТЪПКИ ПО ПЪТЯ.
Фолклорни фестивали и събори
Беглика фест е традиция, която ежегодно събира една общност от съмишленици - свободни хора, ентусиасти и мечтатели, които търсят хармония с природата и среща с близки по дух хора.
Фолклорни фестивали и събори
Беглика фест е много повече от няколко незабравими дни и нощи. Потапянето във вълшебния, див свят на природата води все по-навътре, към себе си и към другите.
Фолклорни фестивали и събори
Именно с тази стъпка, организаторите се надяват да затвърдят идеята, че това е различен фестивал, създаван от своята публика, а не за нейна консумация.
Фолклорни фестивали и събори
Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да се насладят на многобройни концерти и представления, както и да се включат в различни програми, работилници и дискусии.

Завръщаме се към корените си, към желанието да установим по-дълбока връзка с естественото около нас. Да пристъпим в Гората като в храм. Да се забавим. Да събудим у себе си усещането за свещеност. Да благодарим. Да бъдем будни, осъзнати, творящи изкуство-живот хора.

Музикалната програма на Беглика фест тази година обединява както нови, така и добре познати експериментални, авторски български проекти в областта на етно, джаз, електро-ембиънт и аудио-визуалното изкуство. Потапяйки ни в един мистичен свят, музиката на Беглика ще ни разкрие нови пространства и пътешествия във времето, културите и различните местонахождения на тялото, ума и духа.

Както винаги, в защита на туризма, който опазва природата, а не я унищожава, всеки ще може да наеме планински велосипед, кану-каяк или да се спусне по въжени елементи с помощта на професионални алпинисти.

ИМПРО-ДЖЕМ-СЦЕНАТА отваря пространство за артисти от различните изкуства – музика, танц, цирк, поезия, фотография, видео.
Фолклорни фестивали и събори
КАБА СЦЕНАТА е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, експериментални и раздвижващи духа и телата изпълнения. На Каба сцената ще се качат изпълнители като Kottarashky, Белослава, “Мерудия”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и др.

За пръв път на Беглика фест хор от 20 вокалиста ще изпълнява средновековни песнопения. Както вече беше наложено през миналата година, музиката на голямата Каба сцена ще утихва около полунощ. Музикалните емоции ще продължават в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.
Фолклорни фестивали и събори
Другите дейности, които Беглика фест ще предложи тази година, също са в процес на подготовка, като организаторите отново предвиждат пространства за различни изкуства като цирк, театър, кино, читателски клуб.

Ще има обособено място за демонстрации на традиционни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, форум за дискусии по актуални социални и екологични теми, пространства за спортни занимания и развлечения около язовира, детска градина за най-малките и др.
Фолклорни фестивали и събори
Наръчник на фестивлания бегликаджия, можете да намерите на сайта на фестивала, където е и подробната програма на фестивала, полезна инофрмация за транспорта и метеорологичните условия.
Фолклорни фестивали и събори
ЗА КОНТАКТИ И СЪДЕЙСТВИЕ
Аглика Крушовенска - тел. 088 651 7950; beglika@gmail.com

Фолклорни фестивали и събори
Билети за Беглика фест 2018 г. могат да се закупят в мрежата на ЕasyPay и онлайн на :
Беглика фест - билети
Фолклорни фестивали и събори
За повече информация :
Беглика фест
Беглика фест-Facebook

сертификат

Сайтът www.sabori.bg е медиен партньор на събитието.Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:

Искрено Ваш,
Екип на www.SABORI.BG; Contacts Us: sabori@mail.bg


Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събори

Фолклорни фестивали и събориВсички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания