Музикални и танцови прояви

Международен фолклорен фестивал ''Мир на Балканите'' в гр.Дупница
ежегодно събитие

гр.Дупница, Община Дупница, Област Кюстендил

Вашата оценка
Май 2023

 
Международният фолклорен фестивал „Мир на Балканите" става Югозападен. „Югозападен защото Националната комисия за ЮНЕСКО го приема като важно за Югозапада събитие и тази година си дава логото да го ползваме. Министерство на културата съдейства за провеждането на фестивала, съвместно с община Дупница.
С три лъча по улиците на Дупница ще стартира Международния фолклорен фестивал "Мир на Балканите". От жк "Бистрица", от Горна махала и района на гарата. Съставите ще се съберат на пл. „Свобода”, а часът на откриването е 18:30 ч. Ако вали, дефилето по улиците няма да се състои, а откриването ще се проведе в Спортната зала.

Това е фестивал, който обединява хората в името на най-великите човешка ценности – мира и свободата, фестивал, който 14-а поредна година изпълва улиците и площада на гр. Дупница с песни и танци. За мен е голямо удоволствие, че община Дупница е домакин и съорганизатор на това огромно международно събитие, което има единствено и най-ценно хуманно послание – мир на Балканите, мир на народите, мир, който досега е постиган по всякакви други начини, но никога чрез фолклора.

Организатор на фестивала е сдружение ФТА „Дупница 2000", със съдействието на общините Дупница, Кюстендил и Сапарева баня, и Министерство на културата.

Във фестивала са вземали участие състави от Сърбия, Косово, Македония, България, Полша, Грузия, Индия и Того. Националната комисия за ЮНЕСКО смята събитието за изключително важно за Югозападна България и подкрепя инициативата. За провеждането на фестивала съдействат Министерството на културата и общините Дупница, Сапарева баня и Кюстендил.

Провежда се в края на м. Май / началото на м. Юни.

За повече информация :
0888/ 946 517, kultura_dupnica@abv.bg
Община Дупница

Ако имате възможност, ако Ви харесва нашето съдържание и подход, моля, подкрепете проекта. Нашата работа няма да бъде възможна без Вашата помощ:
Банка: Сибанк ЕАД
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG22BUIB98881038432000
Получател : Сдружение "Празниците на България"

Искрено Ваш: Екип на www.SABORI.BG
Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания